Wijn en Gaard – Over Belgische wijn

Tweede Colloquium over Belgische Wijnbouw (Wallonië)


Het tweede Colloquium over Belgische Wijnbouw in Wallonië vindt plaats op 29 maart in Salle Delmée, Rue Paul Pastur 11 in 7800 Ath.

Voertaal: Frans

Deze editie focust op het aspect duurzame wijnbouw in België onder meer naar aanleiding van de oprichting van de collega-groep Gver.

Programma

– 12u30 : onthaal ;

– 13u00 : introductie ;

– 13u20 : Hoe staat de bodemgesteldheid van de Belgische wijndomeinen er voor ?, door J. Louvieaux (Heph-Condorcet) ;

– 14u00 : Welke invloed heeft macération carbonique op het aromaprofiel van interspecifieke druiven? door A. Stalport (Heph-Condorcet) ;

– 14u20 : Hoe kunnen we de Belgische wijnbouw duurzamer maken?, door V. Lidby (œnoloog en sommelière-conseil) ;

– 15u00 : pauze ;

– 15u20 : voorstelling van het project Gver – oprichting van een collega-groep van wijnbouwers die inzetten op duurzame wijnbouw, door A. Stalport (Heph-Condorcet) ;

– 15u40 : Hoe de nieuwe regels voor wijnetiketten leiden tot een transparantere informatie voor de klant, door D. Rooseleer (Spf Économie) ;

– 16u10 : Bevindingen na vijf jaar proefwijngaard van CARAH door O. Mahieu et C. Vryghem (Carah) ;

– 16u40 : voorstelling van de dienstverlening aan wijnbouwers van het laboratorium Henegouwen Analyses  door H. Jabrane (Hainaut Analyses) ;

– 17u00 : receptie

Inschrijven kan via deze link.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *