Wijn en Gaard – Over Belgische wijn

Wijn en gaard?


Wijn en gaard is een blog over wijn.

Wijn en gaard is een blog over Belgische wijn.

Wijn en gaard is een blog over Belgische wijnbouwers

Wijn en gaard is een blog over Belgische wijnbouw

Wijn en gaard is een wijnblog zoals vele andere en bevat dan ook alle facetten waar wijnliefhebbers van dromen met hun ogen open en dicht: proefnotities, informatie over wijndomeinen, …

Wijn en gaard is geen wijnblog zoals vele andere … waarom? Dat moet je zelf maar ontdekken. Lees en vermenigvuldig u!

Rubrieken

  • Wijn en gaard! bevat grote en kleine nieuwsfeiten over de Belgische wijnwereld onder en boven, links en rechts van de taalgrens. Wie wint welke prijs? Wie kweekt welke druif? Wie groeit, wie stopt? Waarom en wanneer?
    Soms kan ook oud nieuws interessant zijn en dus wordt er in deze categorie geregeld stilgestaan bij wetenswaardigheden uit de Belgische wijngeschiedenis
  • Wijn: proefnotities van wit, rood, mousserend en wie weet zelfs oranje. Als het maar Belgisch is.
  • Gaard: profielen van Belgische wijnbouwers. Wie zijn ze, wat maken ze en waarom. Nu, toen en ooit.

Wie

Het redactieteam van Wijn en gaard bestaat uit … me, myself and I: Stefaan Goossens. Wie me water leerde drinken, weet ik niet meer, maar die persoon is jammerlijk in zijn of haar opzet mislukt. Succesvoller in zijn pogingen om me iets bij te brengen, was Steven van Wijnhuis Tinto. Na de lichtjes anarchistische proefsessies, die steevast uitliepen in enthousiaste plannen met mede-proevers om een wijn-en-Italiaanse-charcuterie-truck te beginnen, begon ik in 2017 met de tweejarige opleiding Wijnkenner bij Spermalie in Gent (volwassenenonderwijs).

Na het behalen van dat getuigschrift, kreeg ik de smaak helemaal te pakken en dus begon ik in september 2019 met de driejarige opleiding Sommelier Conseil aan Syntra Midden-Vlaanderen, Gent. In juni 2020 behaalde ik vele glaasjes later het getuigschrift Aspirant-Sommelier. Ik rondde de opleiding met succes af in juli 2022 na een pittige afsluiter aan de Université du Vin in Suze la Rousse.

Tussendoor en onderweg volgde ik ook verschillende masterclasses over verschillende thema’s.

Vragen, bedenkingen, aanvullingen bij de blog? Stuur een mailtje naar info@wijnengaard.be

 

De header van de blog werd ontworpen door de creatieve krijgers van Armée de Verre.