Wijn en Gaard – Over Belgische wijn

19 maart 2024: Uiteenzetting over courante en nieuwe piwi-variëteiten


Zowat één op de drie Belgische wijnbouwers werkt met schimmelresistente druivenvariëteiten (vaak ook hybriden of piwi’s genoemd), sommigen zelfs al tientallen jaren. En toch valt er nog veel over te leren. Daarom nodigt de Belgische Wijnbouwers vzw  dé experts bij uitstek naar België uit om de Belgische wijnbouwers bij te praten over dit onderwerp: professor Ramon Heidinger en twee van zijn collega’s van het Staatliches Weinbauinstitut Freiburg, waar tal van piwi-variëteiten werden en nog altijd worden ontwikkeld.

Deze uiteenzetting vindt plaats op dinsdag 19 maart aanstaande om 18.30 uur in het Provinciehuis Vlaams-Brabant (Provincieplein 1, Leuven) (deuren open vanaf 18 uur). Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Nieuwe oenologische inzichten in veelgebruikte piwi-soorten
  • Eigenschappen en voordelen van nieuwe piwi-soorten

Deze presentaties zullen in het Duits worden gegeven, met simultaanvertaling naar het Nederlands.

 Inschrijven is verplicht. Dat kan gewoon door dit online formulier in te vullen.

Leden van de vzw Belgische Wijnbouwers en Wijnbouwers Oost-West betalen 35 euro per persoon om dit unieke evenement bij te wonen, voor niet-leden bedraagt de ingangsprijs 50 euro per persoon. Gelieve dit bedrag ten laatste op 18 maart aanstaande te storten op het rekeningnummer BE68 6301 5196 7434, ter attentie van de vzw Belgische Wijnbouwers met vermelding “Piwi Freiburg”.

Voor wijnbouwers die nu al met piwi’s werken (of dat overwegen) en daar graag met de professoren van het Weinbauinstitut Freiburg van gedachten over willen wisselen, wordt eerder op de dag ook een workshop georganiseerd. Die start om 15.30 uur. Ook daarvoor kan je je inschrijven via het online formulier. Deelname aan deze workshop is gratis voor leden van de vzw Belgische Wijnbouwers die zich hebben ingeschreven voor de avondactiviteit. Breng gerust ook (stalen van) je wijnen mee om ze door professor Heidinger en zijn collega’s te laten proeven en becommentariëren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *