Wijn en Gaard – Over Belgische wijn

Ruffus scoort (opnieuw) bij Chardonnay du Monde


Van 8 tot 10 maart vond in Chateau des Ravatys in Saint-Lager (Bourgogne) de 30e editie plaats van de wedstrijd Chardonnay du Monde, waar wijnen gemaakt van … jaja, geen verrassing … chardonnay natuurlijk, het tegen elkaar moeten opnemen. Inzendingen komen van overal ter wereld.

Maar liefst 200 juryleden proefden in een tijdspanne van drie dagen 537 wijnen afkomstig uit 32 landen. Een kwart van de juryleden is afkomstig van buiten Frankrijk en alle juryleden moeten een trainingssessie van een dag volgen, waarbij de proefparameters uitvoerig toegelicht worden.

De jury bekroonde uiteindelijk 178 wijnen, waarvan 55 een gouden medaille kregen en 123 een zilveren.

Voor België wist Domaine des Agaises twee gouden medailles uit de brand te slepen met hun mousserende wijnen op basis van chardonnay, eentje voor hun Ruffus Brut (die ook in 2016 en in 2021 al bekroond werd met een gouden medaille) en eentje voor hun Ruffus Brut Sauvage (= brut  nature, 0 g restsuiker/l).

In het verleden behaalden ook de Waalse wijnbouwers Domaine du Chant d’Eole, Ferme du Chapitre en Château Bon Baron al verschillende medailles in deze wedstrijd

Meer info over de wedstrijd op de enigszins knullige website

Meer info over de Ruffus cuvées vind je op de website van Domaine des Agaises. Voor jullie op verkeerde ideeën komen … bestellen zal er niet bij zijn, want de wijnen zijn allemaal … UITVERKOCHT


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *