Wijn en Gaard – Over Belgische wijn

Vier Belgische wijndomeinen op het ereschavot bij Chardonnay du Monde 2024


Van 13 tot 15 maart vond in Chateau des Ravatys in Saint-Lager (Bourgogne) de 31e  editie plaats van de wedstrijd Chardonnay du Monde. 200 juryleden van over de hele wereld beoordeelden 579 wijnen uit 33 verschillende landen, 42 wijnen meer dan bij de vorige editie.  189 daarvan werden bekroond met een medaille. Bij deze editie werden maar liefst 68 gouden en 121 zilveren medailles uitgereikt, wat betekent dat maar liefst 33% van alle ingezonden wijnen bekroond werd.

Net zoals de voorbije jaren namen een aantal Belgische wijndomeinen deel aan de competitie en met goed gevolg. Bij de editie 2023 was Domaine des Agaises het enige Belgische wijndomein dat zich met een lauwerkrans mocht tooien. Dit jaar mogen we ons verheugen in vier medaillewinnaars, drie gouden medailles en één zilveren medaille.

Domaine des Agaises behaalt weer goud met zijn Brut Sauvage. Domaine du Chant d’Eole, dat in het verleden ook al een medaille behaalde, krijgt ook een gouden medaille voor zijn Blanc de Blancs Brut. Domain W behaalt zijn eerste gouden medaille  bij Chardonnay du Monde met zijn Brut de Brabant Blanc de blancs extra brut (2020). Tour de Tilice mag bij zijn eerste deelname al meteen een zilveren medaille mee naar huis nemen voor zijn Osé Extra brut (2021).

Meer info over de wedstrijd op de nog steeds knullige website.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *