Wijn en Gaard – Over Belgische wijn

Vino.be lanceert interactieve kaart van Belgische wijndomeinen


Vino.be lanceert een nieuwe tool voor liefhebbers van Belgische wijn: een interactieve kaart die de gebruikers rechtstreeks naar zijn, haar of hun geliefde Belgische wijndomein loodst.

Het feit dat Gault & Millau volgende week zijn eerste Gids van Belgische Wijn lanceert, zal wellicht niet vreemd zijn aan de timing, maar feit is alleszins dat Vino.be een leuke tool gelanceerd heeft, die er bij mijn weten nog niet was op de Belgische wijnmarkt. Ik nam even een kijkje op de website van de Vereniging van Belgische Wijnbouwers. Je kan daar wel leden selecteren per provincie en dan kan je doorklikken naar de site van de wijnbouwers in kwestie, maar een (interactieve) kaart is er niet te bekennen. Omdat enkel de leden opgenomen zijn -wat vanuit een bedrijfslogica te begrijpen is – geeft dit maar een erg partieel beeld van de Belgische wijnbouw. De Association des Vignerons de Wallonie biedt wel een statische kaart aan op zijn website met cijfertjes erop en met daaronder een lijstje met bijhorende wijndomeinen. Ook hier wordt enkel gekozen om de leden te tonen.

Ik pleit er niet voor dat beide organisaties de kaart van Vino.be gaan imiteren, maar misschien kan er over de bedrijfs-/geografische/communautaire grenzen heen samengewerkt worden? Beide sector-organisaties zouden de kaart van Vino.be kunnen voeden met gegevens van nieuwe wijnbouwers en in ruil mogen zij de interactieve kaart ook op hun website tonen. Doen? Doen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *