Wijn en Gaard – Over Belgische wijn

26 juni 2023: Walking lunch met Belgische bubbels


Na de succesvolle editie van vorig jaar in het Château de Bioul organiseren de Vereniging van Belgische Wijnbouwers en de Association des Vignerons de Wallonie opnieuw een ontmoeting tussen Belgische wijnbouwers en sommeliers, dit keer om de Belgische bubbels te ontdekken. Een tiental Vlaamse en en ongeveer evenveel Waalse producenten van mousserende wijnen zullen er hun wijnen aan de aanwezigen voorstellen.

Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 26 juni van 11 tot 16 uur op Domaine du Chenoy in La Bruyère (nabij Namen). We hebben deze locatie gekozen naar aanleiding van de 20ste verjaardag van het (onlangs gerestaureerde) domein. Bovendien is het exact 5 jaar geleden dat de familie Despatures de operationele activiteiten van het domein heeft overgenomen.

Tijdens deze editie combineren we een proeverij op het einde van de voormiddag met workshops in de namiddag, onder leiding van Eric Boissenot, een van ‘s werelds beste oenologen en specialist in blending. Samen ontdekken we hoe de wijnen van Domaine du Chenoy tot stand komen, evenals enkele andere rode, witte, rosé wijnen van resistente druivenrassen.

Programma:

  • 11u00 Opening van de deuren van Domaine du Chenoy
  • 11u15 Welkom door Pierre-Marie Despatures en Jean-Bernard Despatures, wijnmakers en eigenaars van het domein
  • 11u25 De kunst van de assemblage door Eric Boissenot
  • 11u30 Proeverij van Belgische bubbels en walking lunch
  • 13u30 – Workshop van circa een half uur in groepen van 20 personen door Eric Boissenot rond de wijnen van Domaine du Chenoy en enkele andere wijnen van resistente druivenrassen

+ Rondleiding van circa een half uur op Domaine du Chenoy in groepen van 20 personen

Ben je een sommelier of op een andere manier actief in de wijnhandel en heb je deze uitnodiging nog niet gekregen, maar wil je dit evenement graag bijwonen? Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje met vermelding van je naam en het restaurant of de organisatie waarvoor je werkt.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *